Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΑΟ: Στις 30 Νοεμβρίου στον «αέρα» οι μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ

ΚΕΑΟ: Στις 30 Νοεμβρίου στον «αέρα» οι μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ

ΚΕΑΟ: Στις 30 Νοεμβρίου στον «αέρα» οι μεγαλοφειλέτες του ΕΦΚΑ
Στις 30 Νοεμβρίου, προγραμματίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να δημοσιοποιήσει στον ιστότοπό της (www.aade.gr) τους οφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ έκαστος, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) , έγινε γνωστό ότι στο εξής, θα είναι υποχρεωτικό να δημοσιοποιούνται όλα τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα που θα έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλο χρέος προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Στη δημοσιοποίηση που θα πραγματοποιηθεί θα περιλαμβάνονται τα εξής στοιχεία του οφειλέτη,  ανάλογα εάν είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα:
1. Φυσικά Πρόσωπα:
i. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
ii. Επώνυμο.
iii. Όνομα.
iv. Πατρώνυμο.
v. Βασική οφειλή (συνολική οφειλή από κύρια εισφορά).
2. Νομικά Πρόσωπα / Νομικές Οντότητες
i. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).
ii. Επωνυμία.
iii. Διεύθυνση Έδρας
iv. Βασική οφειλή (συνολική οφειλή από κύρια εισφορά).
Οι οφειλέτες που θα εξαιρούνται της συγκεκριμένης δημοσιοποίησης, θα είναι όσοι έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και καταβάλλουν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις τους. Το ίδιο ισχύει και για οφειλέτες, των οποίων η οφειλή τελεί υπό αναστολή καταβολής, δυνάμει προσωρινής διαταγής, δικαστικής απόφασης, πράξης διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου. Επίσης εξαιρούνται οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης ή αφορούν σε οφειλέτες που έχουν αποβιώσει ή είναι ανήλικοι ή προέρχονται από φορείς του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
B.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια: