Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αιχμές Τόμσεν για το φορολογικό μας σύστημα | Εφημερίδα των συντακτών

Αιχμές Τόμσεν για το φορολογικό μας σύστημα | Εφημερίδα των συντακτών


Αιχμές Τόμσεν για το φορολογικό μας σύστημα

Με δηλώσεις του προειδοποιεί ότι πρέπει στην Ελλάδα να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Δυσαρεστημένος από τη φορολογική διοίκηση της Ελλάδας δηλώνει ο Πολ Τόμσεν. Εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ασκήσει περισσότερη πίεση ώστε να υπάρξει αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στους Ελληνες πολίτες και να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο Τόμσεν προανήγγειλε μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

Σε ό,τι αφορά το… αγαπημένο θέμα της τρόικας, τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, επανέλαβε ότι πρέπει να αποχωρήσει προσωπικό που δεν αποδίδει και διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι αν οι δεσμεύσεις περί απολύσεων που ανέλαβε προκειμένου να εκταμιευτεί η διπλή δόση των 8,8 δισ. ευρώ μείνουν στα χαρτιά, τότε η «διαβεβαίωση Τόμσεν» δεν ισχύει.

Από την επιστροφή ή μη της Ελλάδας σε πρωτογενή πλεονάσματα θα εξαρτηθούν οι παρεμβάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα του χρέους, το οποίο θα βρεθεί κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος».

Ο Πολ Τόμσεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία του ελληνικού προγράμματος, για το οποίο το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Α.Σ.
22/04/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: