Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η απόφαση Βρούτση για μεταφορά της πρωτομαγιάς προκαλεί αλαλούμ και με τις φορολογικές υποχρεώσεις


Η απόφαση Βρούτση για μεταφορά της πρωτομαγιάς προκαλεί αλαλούμ και με τις φορολογικές υποχρεώσεις



Η απόφαση του υπ. Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τη μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς στο ιδιωτικό τομέα για την Τρίτη του Πάσχα, προκαλεί αλαλούμ και στις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.
Και αυτό καθώς την Τρίτη 7 Μαΐου, όπου μεταφέρθηκε η αργία για όλες τις επιχειρήσεις (καταστήματα, βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά) που αργούν τις Κυριακές, το Δημόσιο λειτουργεί κανονικά.
Την ημέρα εκείνη υποτίθεται ότι πρέπει να καταβάλουν Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών οι επιχειρήσεις με ΑΦΜ που λήγει σε 9.
Άρα εκτός και αν οι επιχειρήσεις σπεύσουν να προκαταβάλουν πριν την καταληκτική ημερομηνία το φόρο, το υπ. Οικονομικών θα πρέπει να δώσει μία μικρή παράταση, έστω μίας ημέρας, ειδάλως όλες οι παραπάνω θα βγουν εκπρόθεσμες !
Εν τω μεταξύ αύριο, ημέρα απεργίας των υπαλλήλων της εφορίας, ήταν κανονικά να καταβάλλουν το φόρο μισθωτών υπηρεσιών οι επιχειρήσεις με ΑΦΜ που λήγει σε 2. Αυτοί απλά θα καταβάλουν το φόρο μία ημέρα μετά, μαζί με τις επιχειρήσεις με ΑΦΜ που λήγει σε 3, όπως εξάλλου προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.  


Πηγή: Η απόφαση Βρούτση για μεταφορά της πρωτομαγιάς προκαλεί αλαλούμ και με τις φορολογικές υποχρεώσεις | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9530/i-apofasi-vroytsi-gia-metafora-tis-protomagias-prokalei-alaloym-kai-me-tis-forologikes#ixzz2RC38TT4z

Δεν υπάρχουν σχόλια: