Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση-σκούπα για απολύσεις και οφειλές


Θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις των οφειλών έως 48 δόσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση-σκούπα για απολύσεις και οφειλές






Ρύθμιση-σκούπα για όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πριν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ύψους 8,8 δισ. ευρώ, θα καταθέσει  η κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες με στόχο να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο για το Πάσχα και πριν το Eurogroup του Μαΐου.
Σύμφωνα με το Mega, η ρύθμιση περιλαμβάνει:
Τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο αλλά και τον κανόνα 1/1 σε ό,τι αφορά στις απολύσεις και τις προσλήψεις νέων.
Τη συνέχιση και για το 2013 της είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την υιοθέτηση νέου φόρου ακινήτων από το 2014.
Τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 δόσεις.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει ζητήματα απελευθέρωσης επαγγελμάτων, καθώς και τη δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.
Στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα θα τεθεί το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση,αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Πηγή: Τις επόμενες ημέρες έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση-σκούπα για απολύσεις και οφειλές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/9472/tis-epomenes-imeres-erhetai-sti-voyli-i-rythmisi-skoypa-gia-apolyseis-kai-ofeiles#ixzz2R7ZouDAv

Δεν υπάρχουν σχόλια: