Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Παρατείνεται ως τις 31 Μαΐου η τακτοποίηση των αυθαιρέτων


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Παρατείνεται ως τις 31 Μαΐου η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Παρατείνεται ως τις 31 Μαΐου η τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 η διαδικασία για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


Πρόκειται για την έκτη στη σειρά παράτασης που δίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής η διαδικασία κινείται με αργούς ρυθμούς και έχουν ενταχθεί σε αυτή περίπου 500.000 ιδιοκτήτες.


Μάλιστα, παρά τις εκπτώσεις στα πρόστιμα και τις δυνατότητες μεταβιβάσεων σε περίπτωση εξόφλησης του 30% του προστίμου, δεν αυξήθηκε θεαματικά η τάση προσέλευσης στην διαδικασία των ιδιοκτητών.


Εντωμεταξύ, το υπουργείο έχει ανακοινώσει οτι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην ανακοίνωση ρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν συνολικά το θέμα των αυθαιρέτων.


Εξάλλου, με εγκύκλιο που απεστάλη χτες στις πολεοδομίες, δεν θεωρούνται αυθαίρετες και δεν διακόπτονται οικοδομές που ξεκίνησαν μέχρι την 31η Μαίου 2012 και για τις οποίες δεν ορίστηκε ελεγκτής δόμησης στα πρώτα στάδια εφόσον υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση μηχανικού. Το υπουργείο δέχεται την υπαιτιότητα εξαιτίας της καθυστέρησης του να ορίσει ελεγκτές δόμησης.


Κασσιανός Τζέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: