Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εξαιρούνται τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας


ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εξαιρούνται τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας

Εξαιρούνται τα σκάφη αναψυχής από τον φόρο πολυτελείας
Την εξαίρεση των σκαφών αναψυχής από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών με παρέμβαση της τελευταίας στιγμής στη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Για τα σκάφη αναψυχής προωθείται από το υπουργείο Ναυτιλίας η επιβολή ειδικού τέλους πλου στο οποίο θα ενσωματώνονται όλοι οι φόροι που επιβαρύνουν τα σκάφη αναψυχής.
Επίσης αποσύρεται και το άρθρο 48 με το οποίο προβλέπονταν αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις ποινές που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει τιμολόγια, αποδείξεις ή να έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Παράλληλα διευκρινίστηκε ότι από την έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται στα ναυλομεσιτικά γραφεία εξαιρούνται οι ημεδαπές και αλλοδαπές εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει γραφείο ή υποκατάστημα και ασχολούνται με τη διαχείριση ή εκμετάλλευση πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία καθώς και με τις λοιπές εργασίες που προβλέπονται από την εγκριτική πράξη εγκατάστασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: