Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Διαψεύδει ο Γ. Μαυραγάνης τα περί μείωσης του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ


ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Διαψεύδει ο Γ. Μαυραγάνης τα περί μείωσης του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ

Διαψεύδει ο Γ. Μαυραγάνης τα περί μείωσης του ακατάσχετου ορίου στα 600 ευρώ
Αναστάτωση προκάλεσαν οι πληροφορίες περί μείωσης του ορίου του ακατάσχετου για χρέη προς το Δημόσιο. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις διότι το υπουργείο Οικονομικών στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέφερε ότι το ανώτατο όριο μειώνεται από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, υποχρεώθηκε να προβεί σε διαβεβαιώσεις για το όριο του ακατάσχετου στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, καθώς οι βουλευτές εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Με αφορμή την σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την διευκόλυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα, το οποίο παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών στην κοινοβουλευτική επιτροπή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επεσήμανε το επίμαχο ζήτημα στον κ.Μαυραγάνη, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις.
Απαντώντας ο κ.Μαυραγάνης επέμεινε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει - και υπενθύμισε πως ο ίδιος το έχει διαψεύσει επανειλημμένα.
Ωστόσο ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων Αντώνης Μπέζας, παρατήρησε προς τον υφυπουργό Οικονομικών, πως «αν υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου και του σχεδίου νόμου, θα πρέπει να γίνει διόρθωση στην έκθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: