Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στην Γερμανία της Μέρκελ σχηματίζεται κόμμα που θα έχει ως σημαία την έξοδο από το ευρώ!!!




Στην Γερμανία της Μέρκελ σχηματίζεται κόμμα που θα έχει ως σημαία την έξοδο από το ευρώ!!!
Ένα νέο κόμμα που θα ιδρυθεί στις 13 Απριλίου έρχεται να ανακατέψει τις ισορροπίες ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία τον επερχόμενο Σεπτέμβριο. Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στρέφεται κατά της πολιτικής διάσωσης του ευρώ και απευθύνεται στο συντηρητικό ακροατήριο που εδράζεται κυρίως στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Ιδρυτές του νέου κόμματος είναι ο Οικονομολόγος Bernd Lucke, ο δημοσιογράφος Konrad Adam και ο Alexander Gauland, πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Έσσης. Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» γίνεται έτσι το δεύτερο κόμμα που εκφράζει τη νοσταλγία για το μάρκο, αποτελούμενο στην πλειονότητά τους από γνωστούς φιλελεύθερους και συντηρητικούς πανεπιστημιακούς καθηγητές.
Το νέο κόμμα, όπως μεταδίδει και η γερμανική εφημερίδα Die Welt, θεωρεί την ευρωζώνη ακατάλληλο οικονομικό χώρο για τη Γερμανία. Οι ιδρυτές του, σε αντίθεση με τη γενική αντίληψη, θεωρούν ότι η χώρα βιώνει τη βαθύτερη κρίση της ιστορίας της. Η αποτυχία της ζώνης του ευρώ έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και πολλά κράτη βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας.
Η νέα κίνηση δεν βλέπει τέλος σε αυτή την κρίση. Η καθησύχαση των αγορών, αναφέρει η ιδρυτική πράξη του κόμματος, προϋποθέτει την πληρωμή της μέσω φορολόγησης, οικονομικής στασιμότητας και αύξησης του πληθωρισμού. Το τίμημα θα πληρώσουν μέχρι και τα εγγόνια.
Τα βέλη του νέου κόμματος δεν συγκεντρώνει μόνο η Καγκελάριος Angela Merkel και ο υπ' αυτήν συνασπισμός αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν αντιτάσσονται σθεναρότερα στην κυβερνητική πορεία.
Οι πολιτικοί του στόχοι συνοψίζονται στα εξής: Η Γερμανία δεν θα πρέπει να πληρώνει για τα χρέη άλλων κρατών, κάθε χώρα θα πρέπει να μπορεί να εξέλθει της ευρωζώνης και κάθε σοβαρής μεταβίβασης κρατικής κυριαρχίας από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες θα πρέπει να προηγείται δημοψήφισμα. Σύνθημα του νέου κόμματος αποτελεί η απαρέγκλιτη τήρηση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συντάγματος.
Η συμμετοχή του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού απαιτείται η έγκαιρη εκπλήρωση των τυπικών προϋποθέσεων, αλλά η εμπλοκή του στον πολιτικό διάλογο της Γερμανίας, με τις συντηρητικές ευαισθησίες που εκφράζονται από τα στελέχη του, προκαλούν σίγουρα πονοκεφάλους στην Angela Merkel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: