Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μειωμένο κατά 15% φέτος το «χαράτσι» για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα


Μειωμένο κατά 15% φέτος το «χαράτσι» για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Μειωμένο κατά 15% φέτος το «χαράτσι» για ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Μειωμένο κατά 15% θα είναι το «χαράτσι» για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα πληρώσουν και φέτος οι φορολογούμενοι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Βάση για τον υπολογισμό του «Ενιαίου Φόρου Ακινήτων» όπως μετονομάζεται το ΕΕΤΗΔΕ θα αποτελέσουν οι αντικειμενικές αξίες (τιμές ζώνης) που ισχύουν σήμερα, ενώ οι φορολογούμενοι με ατομική περιουσίας αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013.
Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα (αστικά και αγροτεμάχια) θα θεσμοθετηθεί φέτος, αλλά θα ισχύσει ουσιαστικά το 2014, με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να υπόσχεται σε συνέντευξή του στην «ΗτΣ» ότι «με το νέο φόρο θα διευρυνθεί η φορολογική βάση, ώστε να πληρώνει καθένας λιγότερα και ανάλογα με το ύψος της περιουσίας του. Θέσαμε ως περιορισμό, ο φόρος της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα να είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ήταν δύσκολο να εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα από φέτος καθώς «η βάση δεδομένων για τη νέα φορολόγηση δεν είναι απολύτως έτοιμη». Έτσι «η φετινή χρονιά, το 2013, είναι αναγκαστικά «μεταβατική» και η είσπραξη των φόρων θα γίνει με βάση τη μέθοδο που ακολουθήθηκε ως τώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: