Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Γ. Στουρνάρας: Στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Γ. Στουρνάρας: Στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

Γ. Στουρνάρας: Στόχος το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013
Για δημοσιονομικό κενό που θα φθάσει τα 2,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-16 έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα που ανακοινώθηκε χθες.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος για την Ελλάδα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 και να μην χρειαστούν νέα μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως αν επιτευχθεί το πλεόνασμα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αναζητηθούν νέοι τρόποι ανακούφισης από το χρέος με την «ενεργοποίηση της ρήτρας μείωσης του χρέους».
Όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας η ελληνική κυβέρνηση θα αντικαταστήσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2014 εκ των οποίων οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013.
Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη συμφωνία που έκλεισε χθες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μπορούν μετά την ανακεφαλαιοποίηση να ενσωματώσουν τις μικρές τράπεζες.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι περίπου 20 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες
Στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: