Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Ξεζούμισμα» μέχρις εσχάτων: Τι πρέπει να πληρώσουμε έως το τέλος του χρόνου


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 11:48

«Ξεζούμισμα» μέχρις εσχάτων: Τι πρέπει να πληρώσουμε έως το τέλος του χρόνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
«Ξεζούμισμα» μέχρις εσχάτων: Τι πρέπει να πληρώσουμε έως το τέλος του χρόνου
Ρύθμισε την αυθαιρεσία γιατί δεν θα μπορείς να μεταβιβάσεις το σπίτι ούτε στα παιδιά σου. Τακτοποίησε τα χρέη σου στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία γιατί η εφορία θα σου κάνει κατάσχεση στο μισθό, στη σύνταξη στην κατάθεση ή στο σπίτι.
Γράφει:  
Ρύθμισε και το στεγαστικό σου δάνειο (αν μπορείς με τόσες προϋποθέσεις που έβαλαν) διότι αν βαφτεί «κόκκινο» το μόνο που σε σώζει είναι ο νόμος Κατσέλη. Ασφάλισε το αυτοκίνητό σου γιατί θα σου βάλουν πρόστιμο 500 ευρώ.
Και ενώ θα τα κάνεις όλα αυτά, πλήρωσε τις τελευταίες δόσεις από το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2012, το χαράτσιτου 2013ΦΑΠ τριών ετών σε μια χρονιά, φόρο εισοδήματος για το 2012, τέλος επιτηδεύματος και τέλη κυκλοφορίας για το 2014. Και κράτα και λίγα χρήματα στην άκρη, διότι το 2014 ενεργοποιείται ο νέος φορολογικός νόμος και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες εξ ημών να τραβάμε τα μαλλιά μας. Και πρόσεξε (!). Αν δεν τα κάνεις όλα αυτά, τον Ιούνιο κινδυνεύεις να βρεθείς αντιμέτωπος με νέα μέτρα.
Καλές οι επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης, καλές και οι δηλώσεις Στουρνάρα και Σαμαρά ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. Όμως, στο τέλος της ημέρας, εμείς ήμαστε αυτοί που βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με τον …λογαριασμό. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις οι οποίες δεν απαντήθηκαν κατά το χθεσινό μπαράζ εξαγγελιών:
1. Έρχεται χαράτσι της ΔΕΗ και για το 2013 που σημαίνει ότι όλοι οι λογαριασμοί που θα παραλάβουμε μέχρι και τα μέσα του 2014 θα είναι παραφουσκωμένοι. Πως θα πληρωθούν; Τι θα κάνουν οι πολίτες που ήδη καταφεύγουν στη ΔΕΗ ζητώντας ρύθμιση; Θα πληρώνουν το χαράτσι του 2012 και ταυτόχρονα τις δόσεις του 2013; Ούτε καν ρύθμιση δεν θα μπορεί να γίνει καθώς η οφειλή δημιουργείται μέσα στο 2013 οπότε θα μπορεί να ρυθμιστεί το πολύ σε 12 δόσεις.
2. Θα είναι τελικώς έντοκη η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία; Διότι αν είναι οι επιβαρύνσεις για όσους επιδιώξουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα είναι πολύ μεγάλες.
3. Θα μπορούν οι οφειλέτες να πληρώνουν δόσεις για οφειλές προηγούμενων ετών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και ταυτόχρονα να εξοφλούν και τις τρέχουσες υποχρεώσεις; Τον Ιούλιο έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας ενώ ήδη ο ΟΑΕΕ δεν πληρώνεται από τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες
Όλες αυτές οι διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ταυτόχρονα η κυβέρνηση, προϋποθέτουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα είναι σε θέση να καταβάλλουν περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από πού θα βρεθεί αυτή η ρευστότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: