Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ηλεκτρονικά η πληρωμή των παραβόλων


ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ηλεκτρονικά η πληρωμή των παραβόλων

Ηλεκτρονικά η πληρωμή των παραβόλων
Σε πιλοτική εφαρμογή τίθεται άμεσα η εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών που αφορά τη διεκπεραίωση βασικών συναλλαγών των πολιτών με το κράτος.
Η απόφαση ελήφθη στην Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στην οποία προεδρεύει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης. Εντός των επόμενων ημερών, μέσω της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής», οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά παράβολα στο κράτος που αφορούν διάφορες συναλλαγές, όπως για την έκδοση αδειών γάμου, την ίδρυση εταιρείας κ.ά.
Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί τον προπομπό της επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών ως εναλλακτικής λύσης για τους χρήστες του Διαδικτύου, με στόχο να αποσυμφορηθούν οι υπηρεσίες από τις ουρές αναμονής.
Το σύστημα της ηλεκτρονική πύλης «Ερμής» θα αναβαθμιστεί, με στόχο να εκδίδει αποδείξεις για την πληρωμή των παραβόλων και παράλληλα να γίνει φιλικότερη προς τους πολίτες που θα επιλέγουν το Διαδίκτυο για τις συναλλαγές τους με το κράτος.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέτει σε εφαρμογή έναν συνολικό σχεδιασμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που αφορά την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου μέχρι το 2014 και παράλληλα την ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικής συναλλαγής των πολιτών με το κράτος.
Συντονιστικό ρόλο για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των δράσεων έχει αναλάβει η Επιτροπή Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: